» Welkom > Informatie > Documenten >

 

Vijfde prijs op Certamen Augusteum Taurinense

 

 

 

Op woensdag 26 februari 2015 namen Florian Géron, Jonas Roose en Louis Verreth, de laureaten van de Vlaamse Olympiade Grieks, in Turijn deel aan het Certamen Augusteum Taurinense. Tijdens deze internationale vertaalwedstrijd Grieks namen onze Vlaamse leerlingen het op tegen 71 leeftijdgenoten die net zoals zij Grieks en/of Latijn studeren. De proef bestond uit het maken van een vertaling van een ongeziene tekst en het schrijven van een inhoudelijke en stilistische commentaar bij deze tekst. Het fragment was afkomstig uit de Geschiedenis van Rome van Cassius Dio (boek 51, 1) en handelde over de gebeurtenissen na de slag bij Actium. Jonas Roose, leerling van het Xaveriuscollege in Borgerhout, zette een indrukwekkende prestatie neer: hij behaalde de vijfde plaats, goed voor een eervolle vermelding.

 

 

Het is de tweede keer dat een Vlaamse delegatie leerlingen deelneemt aan het Certamen Augusteum Taurinense. De wedstrijd was dit jaar aan zijn vierde editie toe en staat open voor deelnemers uit heel Europa. Op de foto hierboven ziet u Jonas Roose in de aula van het Liceo Cavour, net voor de start van de wedstrijd.

 

 

De drie laureaten: (v.l.n.r.) Jonas Roose (Xaveriuscollege, Borgerhout), Florian Géron (Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege, Edegem) en Louis Verreth (Sint-Michielscollege, Brasschaat).

 

 


Classica Vlaanderen vzw | Boulevardstraat 12 | 3010 Kessel-Lo | info@classicavlaanderen.be

Sitemap | Gebruiksvoorwaarden | Contacteer de webmaster